Verschillende keurmerken voor de installatiebranche

By april 7, 2017Trends

Om uw loodgietersproblemen op een goede manier op te lossen, is het verstandig om een loodgieter in te schakelen. Vandaag de dag is het niet meer zo’n probleem om een loodgieter te vinden. Het vinden van een goede loodgieter daarentegen is een stuk lastiger. Er zijn tegenwoordig namelijk tal van loodgieters op de markt die u op proberen te lichten. Zij doen zich voor als loodgieter, terwijl zij hier niet eens de benodigde papieren voor hebben. Het is dus zaak om een betrouwbare en goede loodgieter te vinden. Maar hoe kunt u een dergelijke loodgieter onderscheiden van de oplichters? Door op de keurmerken van een loodgieter te letten. Maar welke keurmerken en certificaten zijn met name belangrijk om een betrouwbare loodgieter te kunnen onderscheiden?

UNETO-VNI

Voert een loodgieter het certificaat van UNETO-VNI? Dan mag u ervan uit gaan dat de loodgieter in het bezit is van alle diploma’s die een loodgieter in zijn bezit moet hebben om zijn werk naar behoren uit te kunnen voeren. Dit keurmerk wordt enkel verstrekt door de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel: UNETO-VNI. Op de website van deze organisatie kunt u altijd zoeken of een bepaalde loodgieter hierbij is aangesloten en het certificaat mag voeren. Is dit niet het geval? Dan is de kans groot dat u niet met een erkende loodgieter te maken heeft. Vraag u in dat geval dan ook af of het verstandig is om met de betreffende loodgieter in zee te gaan.

KvINL

Dit keurmerk is ontstaan uit een fusie van de Stichting Kwaliteitsborging Installatiesector (SKI) en Stichting Erkenning Installatiebedrijven (SEI). Het keurmerk is in het leven geroepen om garant te staan voor kwaliteit binnen de installatiebranche. Dit keurmerk maakt onderscheid tussen een erkenning en een certificering. Beschikt een loodgieter over een erkenning? Dan wordt hiermee bedoeld dat hij een gediplomeerd vakman is. Hij beschikt in dat geval over de juiste kennis en kunde om de werkzaamheden naar behoren uit te voeren. Een certificering wordt gebruikt om kenbaar te maken dat werkzaamheden volgens vaste voorschriften en procedures worden uitgevoerd.