Manieren om loodgieters te vergelijken

Er zijn verschillende manieren om loodgieters bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. Op onze homepage werden al een aantal voorbeelden beschreven. Het vergelijken van loodgieters op internet is de meest voordehand liggende oplossing, aangezien het internet vol staat met websites van loodgieters. Zo kunt u verschillende loodgieters op basis van hun website, de diensten die ze aanbieden en eventueel foto’s van eerdere projecten met elkaar vergelijken. Beter is het echter om te kiezen voor een vergelijkingswebsite voor loodgietersbedrijven! De vergelijkingswebsites vergelijken loodgieters op basis van de recensies die andere consumenten achter hebben gelaten voor de loodgieter. Vaak zijn deze recensies gebaseerd op het werk wat een loodgieter afgeleverd heeft bij de consument.

Gevaren van loodgieters vergelijken op internet

Hoewel dergelijke vergelijkingswebsites verschillende voordelen kunnen bieden, zitten er ook een aantal nadelen aan deze manier van loodgieters vergelijken. Zo is het voor loodgieters, hun familie en vrienden mogelijk om positieve reacties te plaatsen, terwijl zij de hulp van de loodgieter logischerwijs nooit hebben ingeschakeld. Zeker bij loodgietersbedrijven met vier of vijf zeer positieve recensies is de kans klein dat dit helemaal eerlijk verlopen is. Hoewel vergelijkingswebsites steeds meer tools inzetten om dergelijke recensies van de website te weren, blijkt nog vaak dat loodgieters hun eigen profiel aanvullen met positieve recensies.

Tip: als u ervoor kiest om loodgieters te vergelijken op een vergelijkingswebsite dan is het raadzaam om altijd te kiezen voor een loodgieter met minimaal twintig betrouwbaar ogende reviews!

Familieleden en kennissen

Beter is het om familieleden en kennissen uit de omgeving van uw woonplaats te vragen naar hun mening over de diensten die een loodgieter aangeboden heeft. Er is vaak niets betrouwbaarder dan hun ervaringen. Welk loodgietersbedrijf is goed bevallen, welk loodgietersbedrijf zouden ze afraden, welk loodgietersbedrijf werkte rommelig, enzovoorts. Op basis van de ervaringen van bekenden kunt u een bewuste keuze maken voor een bepaald loodgietersbedrijf.

Tot slot kunt u een bedrijf inschakelen om een loodgietersbedrijf aan te bevelen. Kijk bijvoorbeeld eens bij loodgieterdelft.nl, waarop u een goede loodgieter uit Delft vindt die door andere loodgietersbedrijven is aangeraden. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat het loodgietersbedrijf meer diensten aanbiedt, of specifiek gespecialiseerd is in een bepaalde loodgietersklus.